Minderjarige dochter valt in handen loverboy

By | January 22, 2022

Osse mannen pakken hem zelf aan, ondanks afspraak met politie

Probeer het hoofd maar eens koel te houden als je weet dat je minderjarige dochter in handen is gevallen van een loverboy. De 60-jarige Ossenaar Otto B. kreeg het niet voor elkaar in oktober 2020. Volgens justitie nam hij het heft in eigen hand en drukte hij de vermeende loverboy met zijn auto van de weg af. Eenmaal in de berm werd de man mishandeld door een vriend van B.

Justitie eiste vrijdagmorgen voorwaardelijke gevangenisstraffen en een werkstraf van 140 uur tegen de drie mannen die op 8 oktober 2020 achter de loverboy aanreden. De drie hadden daags van tevoren afspraken gemaakt met de politie: ze zouden de loverboy naar een fitnesscentrum in Berghem lokken, hem daar met de auto klemzetten, waarna de politie hem zou oppakken.

Wilde achtervolging
Het liep anders. Allereerst bleek dat niet de loverboy naar Berghem was gekomen, maar een van zijn handlangers. Die reed met gierende banden weg toen hij in de smiezen kreeg wat voor onheil hem wachtte. Otto B. zette de achtervolging in, samen met een andere auto waarin zijn schoonzoon en een vriend zaten. Op de Graafsebaan in Oss, zo verklaarden getuigen, werd de maat van de loverboy in de berm gereden en uit zijn auto getrokken. Aan de vechtpartij die volgde, hield hij een gebroken neus en diverse kneuzingen over.

De verdachten ontkenden dat ze de man van de weg hadden gedrukt. Volgens hen was sprake van een ongeluk. En ja, daarna was het tot een worsteling gekomen, maar het was onzin om te zeggen dat de man bewust mishandeld was. En tijdens de achtervolging zou de vriendin van Otto B. continu contact hebben gehad met de politie, zodat die snel zou kunnen ingrijpen. Uit het dossier viel dat niet op te maken, merkte een van de rechters op.

De officier van justitie verwijt de mannen dat ze toen eenmaal de achtervolging was ingezet, alle gemaakte afspraken met de politie in de wind sloegen. ,,Ze namen het heft in eigen handen, dat is kwalijk”. Justitie hecht veel geloof aan verklaringen van getuigen. Die vertelden de politie dat ze zagen dat de ‘loverboy’ van de weg werd gereden en daarna vol in zijn gezicht geslagen.

Emoties liepen hoog op
,,Achteraf gezien was het niet handig wat we gedaan hebben”, gaf de schoonzoon van B. toe. Maar de emoties liepen hoog op en het slachtoffer riep volgens hem meteen dat hij een mes bij zich had toen hij in de berm was beland. De officier van justitie toonde begrip voor de emoties: ,,Als je dochter in handen valt van een loverboy, gaat dat door merg en been, dat snap ik. Maar u had dit aan de politie over moeten laten”.

Met zijn nu 17-jarige dochter gaat het nog steeds niet goed, vertelde B. En met het slachtoffer van de mishandeling ook niet, wist de officier van justitie. Volgens haar heeft hij recht op de 3500 euro schadevergoeding die hij claimt. De rechtbank doet op 4 februari uitspraak.

bron :
René van der Lee 21-01-22, 12:27 Laatste update: 21-01-22, 15:31 Bron: BD

Leave a Reply